• 0732 068 526
  • office@vandpuncteanrp.com
  • Luni - Vineri: 9:00 - 18:30

3 motive pentru care este indicat să îți tranzacționezi pe piață punctele ANRP

3 motive pentru care este indicat să îți tranzacționezi pe piață punctele ANRP

Tranzacționarea punctelor ANRP pe piață reprezintă soluția ideală pentru persoanele care doresc să își valorifice puncte mult mai rapid, fără prea multă bătaie de cap. Poți valorifica punctele ANRP și în numerar la stat, dar acest proces este unul ce se întinde pe cel puțin 5 ani pentru că nu poți valorifica mai mult de 20% din numărul de puncte anual, iar un titlu de plată trebuie să fie de minim 20.000 lei. Să nu mai vorbim de orele state la rând și birocrația implicată de această variantă. Iată 3 motive pentru care ar trebui să optezi pentru tranzacționarea punctelor ANRP pe piață:

Tranzacțiile cu puncte ANRP pe piață sunt legale

Multe persoane au impresia că dacă nu optează pentru valorificarea punctelor ANRP la stat și vor să le tranzacționeze pe piață, către diverși investitori, fac un lucru ilegal. Tranzacțiile cu punctele ANRP pe piață sunt la fel de legale ca și valorificarea punctelor în numerar, la stat. Reglementarea acestor tranzacții se face conform legii 165/2013 și presupune respectarea unor condiții minime. Una dintre acestea, și cea mai importantă, este realizarea tranzacției într-un cabinet notarial, în fața unui notar autorizat, care poate au verifice autenticitatea documentelor și să se poată ocupa de încheierea contractului de vânzare-cumpărare.

Faptul că tranzacționarea punctelor ANRP pe piață este perfect legală este un motiv pentru a opta pentru această variantă, în detrimentul celei de valorificare a punctelor în numerar, la stat.

Tranzacțiile cu puncte ANRP pe piață sunt rapide

După cum am mai spus, valorificarea punctelor ANRP la stat poate fi un proces greoi, ce se întinde pe minim 5 ani. Dacă ai nevoie de bani imediat, tranzacțiile cu puncte ANRP pe piață reprezintă cea mai bună opțiune pentru că nu mai trebuie să aștepți ani până când vei intra în posesia banilor, ci vei intra imediat.

Birocrația în cazul tranzacțiilor cu puncte ANRP pe piață este redusă la minim. Tot ce trebuie să faci este să găsești un cabinet notarial la care să mergi pentru a încheia contractul cu cumpărătorul punctelor. Din punct de vedere al procedurilor, tranzacțiile cu puncte ANRP se aseamănă foarte mult cu o tranzacție imobiliară. După ce contractul a fost semnat și tranzacția a fost realizată, se eliberează contractele de cesiune semnate și autentificate de către notar. Totul este mult mai simplu, fără stat la cozi și prea multă birocrație. În doar câteva ore poți avea banii în cont.

Tranzacțiile cu puncte ANRP sunt simple, fără prea multe bătăi de cap

Am văzut deja care este procedura în cazul tranzacționării punctelor ANRP pe piață, o procedură simplificată, ce nu necesită mult timp sau prea multe documente. Dacă ar fi să comparăm tranzacțiile pe piață cu valorificarea punctelor la stat, putem spune din start că prima variantă este mult mai bună. În cazul valorificării punctelor la stat, timp de 5 ani sau poate mai mult, va trebui să te lupți cu aceeași birocrație, cu aceleași cozi și același timp de așteptare în aflarea veștii dacă mai sunt sau nu fonduri disponibile la stat pentru a-ți primi despăgubirea anuală. Acest lucru poate reprezenta un factor de stres, mai ales pentru persoanele care au nevoie urgentă de bani și se bazează pe statul român pentru a le fi restituite drepturile. Vânzarea punctelor ANRP pe piață reprezintă o variantă fără stres, fără prea multe bătăi de cap, de care te poți bucura oricând.

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care ar trebui să optezi pentru vânzarea punctelor ANRP pe piață, către alți investitori. Vinde punctele ANRP în siguranță, la cel mai bun preț!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *