• 0732 068 526
  • office@vandpuncteanrp.com
  • Luni - Vineri: 9:00 - 18:30

Cât de important este un consultant în tranzacționarea punctelor ANRP pe piață?

Cât de important este un consultant în tranzacționarea punctelor ANRP pe piață

Tranzacționarea punctelor ANRP pe piață este cea mai bună opțiune în acest moment, dar cu toate acestea, are și un mare dezavantaj: prețul cu care se tranzacționează punctele este mai mic decât cel oferit la stat. Dacă la stat, prețul unui punct ANRP este de 1 leu, pe piață, valoarea unui punct este cuprins între 0.25 – 0.50 lei. Rolul unui consultat în acest domeniu este de a analiza piața, de a găsi cea mai bună soluție pentru tine și a vinde punctele la cel mai bun preț posibil.

Cum te poate ajuta un consultant?

Un consultant nu te ajută doar să vinzi punctele la cel mai bun preț, ci este alături de tine pe tot parcursul acestei operațiuni. Îți oferă informații corecte despre valoarea de piață a punctelor ANRP în momentul vânzării, realizează tot felul de analize detaliate în privința legislației care reglementează tranzacțiile pe piață a punctelor ANRP, evaluează riscurile și ți le aduce la cunoștință, te ajută cu sfaturi și recomandări.

Un consultant poate face diferența între o tranzacție reușită și una nereușită, dacă știi cum să îl alegi. Cel mai bun consultant ese cel care se dedică nevoilor tale, care știe cum să le identifice și să găsească în piață soluțiile potrivite. La final, trebuie să fii mulțumit de tranzacția pe care ai încheiat-o, să fii convins că ai vândut punctele la cel mai bun preț și să pleci acasă cu zâmbetul pe buze și cu banii în buzunar.

Cum arată consultantul ideal?

Având în vedere că vorbim de obicei de sume destul de mari tranzacționate, alegerea consultantului ar trebui să se realizeze cu mare atenție. Există câteva aspecte la care ar trebui să fii atent atunci când îți alegi consultantul. Cel mai important lucru la care trebuie să te uiți este experiența. Ai nevoie de un consultant cu o experiență pe piața de capital și mai ales în domeniul restituirii proprietăților pentru că va ști exact cum să gestioneze orice situație și să o întoarcă în favoarea ta. Un consultant cu experiență va ști să îți aducă cel mai bun preț pentru punctele ANRP și îți va da cele mai bune sfaturi. Profesionalismul este un alt lucru pe care ar trebui să îl iei în considerare atunci când ești în căutarea unui consultant. De multe ori, experiența vine la pachet cu profesionalismul, dar chiar și așa, înainte de a te decide dacă vei colabora sau nu cu un consultant, ia-ți câteva minute pentru a sta de vorbă despre realizările sale, iar în acest fel vei vedea și modul său de abordare al clienților.

Care sunt cele mai importante trăsături pe care un consultant trebuie să le aibă?

Transparența și integritatea sunt două trăsături ce nu ar trebui să îi lipsească nici unui consultant de pe piața de capital. Vorbim de tranzacții de zeci de mii, poate chiar sute de mii de Euro, iar transparența tranzacției este extrem de importantă. Comportamentele lipsite de etică și de profesionalism ar trebui evitate dacă îți dorești ca tranzacția și colaborarea să fie una reușită. Consultantul ideal ar trebui să îți inspire și încredere și respect pentru că alături de ei vei lua cele mai bune decizii. În tranzacțiile cu puncte ANRP nu trebuie să existe urme de îndoieli, tocmai din acest motiv, încrederea ar trebui să se situeze printre cele mai importante criterii pe care le iei în considerare atunci când îți alegi consultantul care să te ajute să îți tranzacționezi punctele ANRP.

Ia în considerare toate cele de mai sus, alege cel mai bun consultant pentru nevoile tale și bucură-te de o tranzacție reușită!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *